ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

MUP-ov helikopter za DNS i SP?!

romanijapres | 05 Septembar, 2018 12:38

Tek što je se slegla prašina oko nedavnog korištenja elikoptera Vlade Republike Srpske za prevoženje Milorada Dodika i Željke Cvijanović na Jahorinu, da bi posjetili podmladak SNSD-a te se brzo vratili natrag u Banjaluku, dobili smo dojavu još jedne zloupotrebe javnog helikoptera za prevoz političara vladajuće koalicije.

Ovaj put Goran Selak, predsjednik banjalučkog odbora Socijalističke partije i Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i član Izvršnog odbora SP-a, dovezli su se na stranačko okupljanje u mjestu Dabar kod Sanskog Mosta.

Očevici koji su nam dostavili fotografiju takođe tvrde da se sa njima nalazio visoki funkcioner DNS-a Nenad Nešić, v.d. JP „Putevi Republike Srpske“, a da je za te namjene korišten helikopter MUP-a Republike Srpske.

Za to vrijeme MUP nije u stanju da mnogim svojim zaposlenima isplati naknadu za prevoz, ali ima sredstva za prevoz kadrova DNS-a i SP-a na stranačka okupljanja.

Dok narod grca u dugovima nakon lančanog poskupljenja goriva i životnih namirnica koje im je servirala akcizna koalicija SNSD-SDA-HDZ, njihovi koalicioni partneri arče hiljade i hiljade litara goriva vozikajući se na strančke skupove helikopterima koji su, barem na papiru, javno dobro.

Dobra stvar je što je vlast, ipak, našla način da racionalizuje troškove: veći, komforniji helikopter koji troši više goriva je zadužen za prevoz Milorada Dodika i Željke Cvijanović, dok je manji, okretniji i štedljiviji namijenjen nižim kadrovima DNS-a i SP-a.

(Nas-portal)

 

BILEĆA: „Savija” se kružni tok, a u centru kozja staza

romanijapres | 05 Septembar, 2018 12:33

Vijest o realizaciji projekta kružnog toka prema Crnoj Gori izazvala je mnogobrojne reakcije kod Bilećana. Jedni kažu ovako, drugi onako, a načelnik opštine Bileća kaže da su gužve u Bileći ogromne i da je ono što je sada Bileći najpotrebnije upravo kružni tok.

Ipak, i jedna i druga grupa Bilećana, a Boga mi i načelnik (osobama od povjerenja) kažu da je ovo samo jedno od onih pustih predizbornih obećanja, koja se naravno, nikada neće realizovati.

Svi se istovremeno pitaju:„Otkud ovolika potreba za famoznim kružnin tokom, kad je centar grada protkan kozjim stazama?”

Pokušaj Nenada Nešića, direktora Direkcije za puteve RS, da ostavi što bolji utisak na Bileću i Hercegovinu, nije uspio, jer Bilećani javno kažu: „Gdje god se Nešić pojavio, obećao je kružni tok. Nije čudo što mu je narod već nadjenuo nadimak „kružni tok”.

Sigurno je da je obećanje o izgradnji kružnih tokova jako moćno u predizbornom periodu i da je to jedan od najjačih magneta za privlačenje glasova, ali ovaj put nam prvo omogućite da kao ljudi prolazimo ulicama bar u centru grada, koje su raskopane već duži vremenski period.”

Razrovane ulice su ovaj put najviše pogodile našu najmladju populaciju. U školu su naravno došli u najnovijoj garderobi i obući, koju je većina nezaposlenih roditelja kupila pozajmljenim novcem. Doći do škole čist i uredan je pravo umijeće, upravo kao što je i zaobići rupe i gomile otpada na koje moraju naići.

Nadamo se da naše najmladje stanovnike neće demoralisati slika našeg grada.
Nadamo se da će oni do svoga posla za koga su kvalifikovani, dolaziti asfaltom u čistoj odjeći i obući.
I nadamo se da ih ovaj famozni kružni tok neće odvesti tamo
odakle nikada neće željeti da se vrate.

ISTOK 

www.istokrs.com 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb