ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Бошко Институција!

romanijapres | 05 April, 2017 12:41

Бошку Југовићу била је понуђена кандидатура за начелника општине Пале још2012. године.Није пристао. Имао је добру позицију техничког директора у паљанској Електродистрибуцији. Исту позицију је имао и 2016. године када је и прихватио начелничку кандидатуру. Оно што је пресудило да Југовић пристане јесте управо ситуација у предузећу у којем је радио. Удар ДНС-овца Ненада Нешића на директорску функцију Електродистрибуције добро је позната свима, бар преко медија. Оно што можда није толико добро познато јавности, јесте чињеница да су одређени запослени у том предузећу, иначе кадрови СНСД-а, у тим тренуцима окренули леђа странци и прешли у ДНС. Таквих случајева је више.А један од њих је свакако и новопостављени директор предузећа Водовод и канализација.Југовић није прешао у ДНС јер је у подсвијести имао кандидатуру за начелника општине. И док се генерални директор Електродистрибуције Пале лавовски борио против разноразних ДНС-ових  напада и изборио ,те руку на срце, постао и Институција за већину политичара и директора, дотле су поједини СНСД-овци везани за Електродистрибуцију размишљали  о својим позицијама.Мислећи да је потпуно извјестан Нешићев долазак, усљедио је ланчани прелазак у ДНС, учлањење и читавих породица.Окренута су леђа и СНСД-у ,а и Институцији.

Југовић је тражио своје мјесто под сунцем. И он је био убјеђен у долазак ДНС-овца на мјесто директора, те му се чињеница да ће му Нешић шефовати није уопште свиђала.Поготово што је себе видио као насљедника Институције.  Ипак, само је један Институција!И тешко га је копирати, што Југовић упорно покушава. Југовић пристаје на кандидатуру. То му изгледа безболније у односу на Нешића , а постоји могућност да коначно и буде први човјек.

За првог човјека општине Пале, који упорно копира Институцију, ангажоване су све снаге. Чак и Нешићеве.И тако,Бошко Југовић постаjе први човјек општине. Али не и Институција.

Да је тако, показао је на почетку свог мандата.Институција не врши мобинг,не уходи запослене по ходницима, не обећава што не може испунити,не јадикује.....

Треба бити Институција па се изборити са разним Нешићима, Томићима, прелетачима, савјетницима са личним интересима.....Први човјек Пала не може бити Иституција, јер је Институција све ове наведене почистио, а Југовић их окупио око себе.

Оно што остаје првом човјеку Пала, јесте да отаља начелнички мандат  и да коначно испуни свој сан: да сједне у директорску фотељу Електродистрибуције. Под условом да Институција оде са директорске позиције , а да му неки нови или стари  Нешић не помрси планове.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb