ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Pobjeda paljanskog SDS-a nad bahatošću!

romanijapres | 24 April, 2017 13:44

Kojićeva ostavka je potvrda ispravnog djelovanja kluba odbornika SDS Pale! 

Nakon završenih opštinskih izbora u oktobru 2016. godine više stranaka je ušlo u lokalni parlament opštine Pale. Najbrojniji je klub odbornika SDS Pale sa devet odbornika, četvrti je DNS, koji je dobio četiri odbornika u skupštini opštine Pale.

Drugi po broju osvojenih glasova (iznesene su osnovane tvrdnje o kupovini glasova što je i sam vinovnik događaja nedvosmisleno i potvrdio) među njima je bio i Kojić Dejan, osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda (ili pokušaj ubistva)na uslovnu kaznu zatvora. Prisebnošću odbornika pozicije, a naročito kluba odbornika SDS-a Pale i na njihovu inicijativu formiran je etički odbor koji je zasjedao nekoliko puta i razmatrao u skladu sa svojim ovlaštenjima ovaj poseban slučaj kršenja etike da osoba sklona takvom ponašanju obnaša dužnost odbornika i sjedi u odborničkim klupama. Nakon više mjeseci političke borbe, tokom koje su odbornici SDS-a Pale argumentima dokazivali postojanje neetičkog djelovanja ovog odbornika i neusklađenosti da je u najmanju ruku nemoralno ali i nespojivo da osoba kojoj prijeti i zatvorska kazna po iskazu samog oštećenog koji je podnio i privatnu tužbu protiv odbornika Kojića, te nakon više medijskih i odborničkih istupa taj rad je urodio plodom i odbornik Kojić je bio prinuđen dati ostavku.

Sav ovaj politički angažman odbornika SDS dokazuje da se neće sjediti skrštenih ruku na ovakve negativne pojave i kaljanje ugleda kako skupštine opštine, tako i same opštine Pale.

 

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb