ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Moralni pobjednik

romanijapres | 01 Jun, 2017 08:32

Mladen Koprivica je pobijedio koaliciju „Složno za Pale“. Dokazao je da se profesionalnim angažmanom u odborničkim klupama može razotkriti politika laži i prevare karakteristična za koaliciju SNSD-DNS, a naročito za politiku načelnika opštine Pale Boška Jugovića koja se svodi na to da jedno obećava, drugo priča, treće radi. Sve bi to ostalo nepoznato i javnosti da nije bilo diskusija i snažne političke borbe koju je Madi nosio bespoštedno, a samo tako je mogao da sačuva dignitet skupštine i njenu osnovnu funkciju.

Djelovanjem Koprivice stanovništvo Pala je moglo da čuje za rad načelnika koji je za kratko vrijeme i pored viška radnika u administraciju primio novih sedam što savjetnika što službenika, bespotrebno, a na štetu budžeta opštine i to u iznosima koji se mjere u stotinama hiljada maraka, što nije nimalo zanemarljivo ako se uzme u obzir da je budžet opštine Pale često pred blokadom i kolapsom zbog nedomaćinskog poslovanja novog načelnika Jugovića; moglo se čuti i da načelnik planira kupovinu novog službenog automobila, te sve o izbornom inžinjeringu ove koalicije kako u predizborno, tako i u postizborno vrijeme što je do sada nezabilježeno u Palama.

Koprivica je posebno skrenuo pažnju na neobjektivno, tendenciozno i neprofesionalno izvještavanje lokalne televizije koja je služila za obmanjivanje stanovništva i skretanje pažnje sa pravih problema i nedostatka rješenja od strane rukovodstva opštine, bez podrške Vlade i predsjednika, iako je ista bila najavljena u više navrata.

Na diskusije i rad odbornika Koprivice načelnik nije reagovao pojačanim dijalogom, već odbijanjem realnosti da nema skupštinsku većinu i ignorantskim odnosom prema šefu kluba odbornika vladajuće većine.

Na taj način je u potpunosti razobličena nova politika obmana opštinskog rukovodstva koja je odstupila od svih političkih normi i uzusa bez skrupula, dijaloga i saradnje, već samovolje i nametanja i krenula putem koji ne donosi ništa dobro stanovnicima ove opštine.

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb