ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Reakcija na intervju načelnika opštine Pale

romanijapres | 11 Avgust, 2017 16:11


toplane

Intervju koji je načelnik opštine Pale dao SRNI imao je za cilj da uljepša stvarnost pobrajanjem nekih bezveznih dešavanja koja liče na „selu u pohode“ i postavlja se pitanja čemu ona služe? Ovaj intervju usljed nedostatka kapitalnih projekata, je trabao da pokaže kako načelnik ulaže vanredne napore  da bi narod uskliknuo: „To kralju“.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović je u svom intervju za SRNU istakao kako se realizuju infrastrukturni projekti koji imaju za cilj da održe kontinuitet gradnje i stvore bolje uslove za život građana. Preskočio je da kaže da su i za to nešto manjih radova koji se odvijaju preduslovi i procedure obavljene prošle godine i da je ovo sada samo završetak prethodnog investicionog ciklusa u kome načelnik nije učestvovao ni na koji način. A pogotovo je netačna tvrdnja da se sada dešava nešto bitno što bi moglo uticati na bolji život građana. Naprotiv. Dovoljno je pomenuti bezizlaznu situaciju na Jahorini u kojoj usljed niza nagomilanih problema za koje kompletnu odgovornost snosi Vlada RS neriješavanjem prvenstveno imovinsko pravnih odnosa, lošim upravljanjem strateškim preduzećem i ogromnim dugovima prema IRB nema način da uradi nešto pozitivno sem da inauguriše novi v.d. nadzorni odbor koji je u prisustvu načelnika i novog direktora iz Srbije-što implicira da vladajuća koalicija nema kompetentan kadar u svojim redovima, dao izjave koje se po difoltu ponavljaju godinama i u koje ne vjeruju ni sami novopostavljeni članovi N.O. OC Jahorina jer su se sklanjali da ih kamera ne snimi. Nije nebitno reći da Jahorina nema riješen kanalizacioni sistem, pošto se preskaču osnovne stvari, a govori se o svjetskoj turističkoj destinaciji.

Ako je htio da najavi neka dešavanja koja bi zaista uticala na poboljšanje uslova života, zašto nije najavio drugu fazu izgradnje vodovoda iz kreditnih sredstava, a tog investicionog, a potrebnog ciklusa nema. Ili još važnije, zašto je i kako zaboravio na svoje glavno obećanje o 800 000 KM podsticaja za privredu kojih jednostavno nije bilo.

Načelnik nije imao potrebu da govori o rekonstrukciji tunela, jer je o tome govorio investitor, a nema ni potrebe da se kiti tuđim perjem.

Kada je riječ o Gradskoj toplani tu je izrečena najveća neistina otkako načelnik obavlja svoju funkciju. Pričati o planu da se Toplana izmjesti u prostor firme Famos je naučna fantastika vrijedna svake osude, jer načelnik dobro zna da izgradnja nove trase toplovoda po utvrđenim standardima košta mnogo, da je kotlovnica firme Famos u vrlo lošem stanju, da bi se moralo ući u investiciju od više miliona KM koje opština Pale nema, a da za takav eventualni posao nema ni nove planske dokumentacije, niti političkog dogovora, čak ni unutar koalicije SNSD-DNS.

Kada je u pitanju Famos, Milorad Dodik je rekao da će Vlada RS donijeti odluku o odobravanju milion KM za kupovinu Famosa. To se nije desilo i bilo bi fer reći da je Predsjednik RS slagao Paljane; načelnik je više puta davao izjave o industrijskoj zoni, poslovnoj i privrednoj, a nijednom nije rekao da li ima projekat za takve zone i da li je izmijenjen regulacioni plan kao neophodan uslov za uvod u tu vrstu priče. Dakle veoma neozbiljno od prvog čovjeka opštine.

A kupovati Famos da bi se ovajdio savjetnik smještajući svoju firmu tu i premještajući vozne parkove preduzeća je na prvu groteskno, a na drugu politička korupcija, tj. vraćanje usluga iz predizbornog perioda.

Ako se već toliko priča o Famosu kao industrijskoj zoni (poslovnoj, privrednoj), zašto načelnik nije potražio ozbiljne investitore i napravio ugovore koji garantuju te investicije i nova radna mjesta?! Zato što nema investitora.

Nadati se da nakon mnogih neispunjenih obećanja neće opet biti ciklus ugroženosti i prijetnji.

I kao što to obično biva o kulturi i sportu nam je načelnik govorio na kraju, kako to i dolikuje u jednoj rečenici da im se posvećuje pažnja. U jednoj rečenici i komentar: bar zadužite nekoga drugog načelniče da se bavi kulturom, puno je to za vas.

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb