ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

BOŠKO PROTIV BOŠKA!

romanijapres | 04 Novembar, 2017 13:41

 

Pred paljanskim SNSD-om su unutarstranački izbori. Borba za prvog čovjeka ovog opštinskog odbora uveliko je u ringu. Za sada vodi aktuelni predsjednik OO SNSD-a Pale Boško Tomić, koji ima potpunu podršku predsjednika te stranke. Tomić je neprikosnoven kod jednog dijela članstva zbog autoriteta, ali i velikog uticaja pri zapošljavanju. Tako se Boško Tomić pita za svako zaposlenje u osnovnim paljanskim školama i tu je njegova zadnja. Tomić odlučuje i pri postavljanju direktora osnovnih škola i to su njegovi stranački ljudi. Ranije poljuljane odnose sa menadžmentom paljanske Elektroistribucije, Tomić je takođe izgladio i to uz pomoć predsjednikovih ljudi. To mu je otvorilo prostor i za stranačko zapošljavanje u ovom paljanskom javnom preuzeću. Tomiću, sa druge strane, jedan dio članstvo zamjera nebrigu i nezapošljavanje omladine.

Tomiću se zamjera što je iz stranke otjerao dugogodišnje članove, te što za svaki unutarstranački udar trči pod predsjenikove skute. Svjestan unutarstranačke borbe, Tomić je udomio miljenike u Zavod za zapošljavanje,koji je baza za borbu protiv protivnika u ringu, Boška Jugovića. Tomić je svjestan da je Boško Jugović DNS-ov čovjek,da su mu svi potezi na poziciji načelnika išli u korist DNS-a, a ne SNSD-a. O ovome Tomić redovno obavještava prvog čovjeka SNSD-a, pokazujući mu i spisak zaposlenih DNS-ovih ljudi i savjetnika.
Aktuelni načelnik Boško Jugović, sa velikim ambicijama ulazi u ovaj unutarstranački ring. Poršku u ovoj borbi Jugović ima u ljutom Tomićevom protivniku iz Istočnog Sarajeva, u liku Staše Košarca. Ta mreža je razgranata na način, da instrukcije u borbi protiv Tomića, Jugović dobija iz Istočnog Sarajeva, tj. Sarajeva.Instrukcije svakodnevno stižu preko Košarčevog paljanskog savjetnika.Smišljeno i dobro planirano za ono što predstoji. Za unutarstranačke izbore u paljanskom SNSD-u! Jugović pomalo naivno ulazi u cijelu priču, još uvijek ne priznajući činjenicu da mu članstvo zamjera neispunjena obećanja: zapošljavanje. Umjesto njih, Jugović udomljava članove koalicionih partnera, zapošljava SDS-ovog odbornika Golića kao portira,a ne dobija skupštinsku većinu. Sve su ovo informacije koje stižu do predsjednika SNSD-a zahvaljujući Tomiću. Mišljenje većeg broja SNSD-ovog članstva je da Jugović nema snagu, autoritet,niti podršku za prvog čovjeka paljanskog SNSD-a.Ovo su informacije koje Tomić plasira, kao sredstvo u borbi protiv protivnika. Jugović, suočen sa ovom borbom, te pritiskom izbornog duga koji ima od DNS-a,usmjerava svoje povjerenje ka ljutom Tomićevom protivniku i njegovom savjetniku koji redovno obavlja razgovore sa Tomićevim ljudima i stvara preuslove za lobiranje. Jugoviću je rečeno da do unutarstranačkih izbora zaposli svoj lojalan stranački kadar u paljanska preduzeća i u Elektrodistribuciju, kako bi zadao udarac Tomiću i oslabio mu uticaj kod članstva.Tomić dobija informacije o svakom potezu Staše Košarca usmjerenom protiv njega.Zato se potrudio da dobije podršku iz Istočnog Novog Sarajeva.Tomić neće prezati da u ringovskoj borbi pred predsjednika SNSD-a iznese sav prljav veš SNSD-ovih funkcionera i njihovih malverzacija sa DNS-om u Istočnom Sarajevu. Posebno jer je svjestan činjenice da predsjednik SNSD-a ne oprašta izdaju oko Ljubije,čime su potpuno poljuljani onosi između SNSD-a i DNS-a. Dodik je već u akciji cijepanja DNS-a i obračuna sa DNS-ovim kadrom.Zato je i vrlo neminovno da će se Jugović naći u velikoj nemilosti stranačkog šefa zbog bliskih porodičnih i poslovnih veza sa DNS-om. Autor: Kolumna1.blogspot.ba

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb