ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Nenad Nešić – Neron istoka RS!

romanijapres | 07 Avgust, 2018 14:41

Prije oko dvije hiljade godina u rimskom carstvu Neron je bio car. Spadao je u lude, nemilosrdne i zloglasne careve. Ekstravagantan i čudan, a skoro stalno pijan. Na vlast ga je dovela majka Agripina. Tukao je i ponižavao svoje saradnike, a trošio ogroman novac na cirkuske igre i raskošan život. Vodio je skupe ratove. U jednom od svojih  nastupa, a u nedostatku inspiracije, naredio je da se Rim spali te da će sagraditi ljepši i bolji.

Kada se proširilo uvjerenje da je rušitelj, okrivio je hrišćane i naredio napade na njih.

Nakon svih svojih „poduhvata“ dojadio je svima te je podignut ustanak protiv njega, Senat ga je proglasio državnim neprijateljem i neslavno je završio.

Krajem osamdesetih godina 20og vijeka na vlasti u Rumuniji je bio po zlu čuveni Nikolae Čaušesku. Opaki komunista koji je tlačio građane decenijama na sve moguće sadističke načine, a sam je uživao u nezamislivom luksuzu kako tadašnjeg tako i današnjeg doba. Pored bahanalija koje su mu pričinjavale zadovoljstvo po prirodi je bio megaloman. U jednom od takvih planova donio je odluku da sagradi široke avenije u Bukureštu sa velikim kružnim tokovima koji su vodili do njegove palate u kojoj su trebale biti sve državne službe, a objekat je građen kao najveći na svijetu. Tokom tog građevinskog poduhvata srušio je hiljade stambenih jedinica u Bukureštu- smatra se da je četvrtina centra Bukurešta porušena, desetine crkava, raselio je hiljade stanovnika i utrošio nezamislive količine mermera, najkvalitetnije drvene građe, kao i svih drugih mazerijala u tu monstrum građevinu. Troškovi su se mjerili milijardama, a narod je podigao ustanak protiv njega i njegove još gore supruge i sve je okončano njihovim hapšenjem, prijekim sudom i strijeljanjem.

Da i u 21. Vijeku ne nedostaje savremenih Nerona pokazuje i primjer samoproklamovanog vođe Istoka RS, Nenada Nešića, koji u svojim medijskim nastupima grandiozno najavljuje ogromne građevinske poduhvate sve sa ciljem da preporodi istok. Kaže da je tako naumio, a ima i planove.

Sve je započeo obećanjem o izgradnji ljepšeg i većeg hotela na Sokocu umjesto postojećeg hotela „Romanija“. I prije par godina raspisao konkurs za prijem 100 radnika i započeo intervjuisati iste. Kako nas istorija uči, jedino što je uradio je da je poravnio sa zemljom nekadašnji hotel za koje su vezane najljepše uspomene generacija stanovnika Romanije.

Sem toga od 1,5 miliona KM koje je Savjet ministara dao Putevima RS na čijem je Nešić čelu a za potrebe rekonstrukcije puta na Trebeviću nijedan konkretan korak nije poduzet.

I zbog toga demokratskim putem, olovkom 7. Oktobra možete zaustaviti ovakav nastavak preporoda istoka (rušilački pohod)!

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb