ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Gospodin direktor

romanijapres | 14 Avgust, 2018 08:43

Čim je stigao Nenad Nešić u Puteve RS krenulo se u regresiju, na put u srednji vijek.

Na to mjesto ga je 2016 godine predložio Marko Pavić, a imenovala Vlada. Nešić je hvala na pitanju još na istom mjestu kao v.d. direktora. U nekoliko navrata je saopštavano da mu se produžava v.d. status na po tri mjeseca, onda su ga svi zaboravili tako da i dalje rukovodi firmom, iako ga formalno od 2016. niko nije postavio ni na kakvu funkciju. Vlada RS ga je jednom rečenicom predlagala i za direktora elektrodistribucije Pale.

Njegove reference i poznavanje materije Puteva ili ne daj Bože elektrodistribucije su ravne automehaničaru koji ocjenjuje da li neko ima problema sa bubrezima ili nema.

Niko ga nije postavio, ali ga je neko ostavio. Sigurno ne zato što se od Banjaluke do Istočnog Sarajeva zbog radova na nekoliko lokacija, automobilom ne može stići za manje od pet sati. U većini zemalja ta razdaljina se prelazi za dva sata sa kafe pauzom.

Na semaforima zbog radova se čeka kao na granici sa Mađarskom. Kao da Vlada nije objavila javni konkurs za izbor direktora javnih preduzeća, među kojima i Putevi RS. Treba li reći da je isti poništen!

Bez imalo razmišljanja, ili baš zato što je dobro razmislio direktor Puteva se odlično pravio mrtav kada su u pitanju povećanje akciza na gorivo koje donose desetine novih miliona KM u Puteve RS, a da se ne zna za šta su potrošene prethodne stotine miliona KM. U nabavku 21 luksuzno opremljenog automobila. U svečano otvaranje rušenja naplatnih kućica. Ili možda u predizborna asfaltiranja po Lukavici koja su naprasno zaustavljena policijskom intervencijom i saslušanjima više lica. Valjda zato što nije tako trebalo po zakonima. A direktor se često poziva na poštovanje zakona i odluka suda. Iako ga nije pretjerano zanimala odluka Ustavnog suda BiH o poništenju ugovora koji je za cijelih 12 miliona KM skuplji od drugog ponuđača i što je naređeno raskidanje istog i što mu putari redovno podnose žalbe i što na osnovu svega Putevi RS nisu nikada lošije poslovali. O međuljudskim odnosima najbolje govori atmosfera koja je redovno na ivici fizičkog obračuna.

 Nije baš da se direktor ne trudi. Voza se različitim službenim autima po Srpskoj i obećava mnoge puteve. Ali može li samo prije toga da pokrpi rupe po regionalnim putevima. Jer dok građani čekaju nove, moraće da se još dugo voze po izlokanim, starim putevima. Kao što je Foča-Šćepan polje.

Mada, i to je premija u odnosu na putovanje vozom i stanje u željeznicama pod kontrolom iste stranke i istog takvog kadra. Ali dok jedni negoduju, drugi moraju da se dive graditeljskim poduhvatima direktora. I kako sad drugima objasniti da nismo razvijeni kad imamo toliko kružnih tokova u izgradnji, toliko kilometara puteva u obećanjima. Imamo kompletnu saobraćajnu rašomonijadu.

Što bi se reklo sistemski, nema šta. Samo što je taj sistem kao u filmu: a u taj sistem si ti tato, ti braco i ja. Samo još fali ludi menadžer. On bi sve brzo riješio. Zna on da para vrti gdje burgija neće. I čik da vidimo da li će neko od putara zbog jeftinije soli smjeti da kupi istu od druge firme. Pa neka onda neko kaže da nismo lideri. Sa kvačicama ili bez njih.

Riječ odgovornost u vokabularu direktora ne postoji. Čak ni osjećaj. Cijeli izborni proces služi kao manipulacija da se sačuvaju privilegije. Svi medijski nastupi kao isključivo sredstvo manipulacije masama, a javne nabavke kao sredstvo političke vladavine.

Zbog toga žele biti političari koji umiju ovladati sentimentima rulje. Zato je takav političar antipatičan čovjek, skoro hulja.

A opet ima nekih vrlo časnih ljudi koji se bave politikom i privredom.

Koliko god život u BiH bio mučan i tegoban, i koliko god se čovjek gotovo svakodnevno osjećao poniženim, ovdje se stalno događaju čuda. Jedno od njih je i direktor Puteva. Nigdje osim ovdje ne bi mogao biti gospodin direktor!

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb