ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Dilerskobotovska mreža Nenada Nešića

romanijapres | 17 Avgust, 2018 08:46

Piše: SLobodan Vasković
 
“Leon”
Ono što je kliub “Drama” u Banjaluci, to je kafe “Leon” u Istočnom Novom Sarajevu, čiji je vlasnik Nenad Nešić, v.d. direktora JP “Putevi RS” i visoki funkcioner DNS-a iz te regije.

Nešić je na poziciju v.d. direktora JP “Putevi” postavljen u julu 2016. godine, da bi već u septembru prebio u kancelariji te firme Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove. 

Nenad Nešić
Međutim, nikakve reakcije nadležnih nije bilo, sve je zataškano, a Nešić je za dvije godine, koliko je na čelu puteva, postao multimilioner, otimajući novac od putarskih firmi raznoraznim ucjenama, o čemu sam već detaljno pisao u nekoliko navrata.

Najbliži Nešićevi saradnici na ovim prljavim poslovima su njegov brat Predrag, koji lično iznuđuje novac (što je opštepoznato i sa čim je upoznat MUP RS, ali ne reaguje), kao i Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš.

zapaljen automobil Mladena Lučića
Lučić je Nešićev partner u firmi “Legend”, dok je Glavaš, takođe, saradnik u toj firmi, ali i predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo, kao odbornik DNS-a. Lučić je odbornik DNS-a u opštini Istočna Ilidža.

zapaljen automobil Aleksandra Glavaša
I Glavašu i Lučići su paljeni automobili, što se nije desilo zbog njihovog humanitarnog, već kriminalnog djelovanja. 

Međutim, za njih je to bula sitnica, jer su kupili još bolje i skuplje. Odakle im novac? Od pljačke i kriminala!!!

Pod “zaštitom države”
Vratimo se do “Leona”, u kojem se dila droga i koji policija nikada “ne češlja”, iako se Nešićev kafe nalazi na svega 50 metara udaljenosti od Policijske stanice u Istočnom Novom Sarajevu.

Policijska stanica (plava strelica) - Leon (crvena strelica)
Nešić i svi njegovi kriminalni poslovi su, defakto, pod “zaštitom države”, jer je on dio vladajućeg Režima, kojem je sve dozvoljeno - i trgovina drogom i prostitucija i iznuda i premlaćivanja, nasilje svake vrste, ali i Ubistva.

Nešić, Glavaš i Lučić, po ugledu na neke od “kolega” iz vlasti, stvorili su sopstvenu mrežu sastavljenu od kriminalaca, mahom dilera narkotika, koji rade za njih sve prljave poslove - od onih najnižih-botovskih, preko nasilnih do dilerskih.

Gang
Jedan od njih je Bojan Došlo, hapšen nekoliko puta zbog dilanja narkotika, pokuđaja silovanja, krađa i fizičkih obračuna.

U Nešićevoj ekipi je i Sonja Lubura,vlasnica apoteke “List”, koja je prodavala trodone bez recepta. Umjesto da bude pritvorena, ona je “opomenuta”, nakon čega je zatvorila apoteku.

Dio Nešićeve, Glavaševe i Lučićeve kriminalne grupe, koji su karcinom Istočnog Novog Sarajeva, jeste i Risto Ivanović, kojeg je Nešić imenovao na poziciju izvršnog direktora u komunalnom preduzeću “Rad”.


Znanje za direktorsku poziciju, Ivanović je “pekao” kradući sve - od kokoški do automobila, uz brojne druge sitne prevare.

Sikima Nikola je, takođe, dio Nešićeve privatne Bande, a da bude član Ganga zaslužio je nasiljem u porodici, zbog kojeg je u više navrata prijavljivan.

Sikima je jedan od najprljavijih Nešićevih botova.

Tu je i Veljko Fržović, privođen zbog krađa po samoposlugama. Za poslušnost je nagrađen uposlenjem člana najuže porodice.

Nešićevu ekipu čine i Davor i Igor Džebo, a prvi od njih je poznat po prevarama sa osiguranjem prilikom registracije vozila.

Nešićev Gang kontroliše obrazovne institucije
Nešić, koji je polupismen, voli obrazovanje. Posebno da kadrira u toj sferi, zajedno sa Glavašem i Lučićem.

Tako su Ranku Mandić postavili za direktoricu škole u Trnovu.

Zauzvrat, za Nešića su radili njen sin Zoran i njena snaha Irena.

Oboje su uhapšeni u akciji “Akademik”, koju je sprovela SIPA (od februara do maja ove godine), kao “dio organizovane kriminalne grupe koja se bavila nezakonitom trgovinom narkoticima i pranjem novca”.“Policijske agencije sa provođenjem akcije Akademik započeli su u februaru ove godine kada je zaplijenjeno 14 kilograma skanka, a uhapšeni su Milosav Samardžić (43) i Zoran Mandić (31) iz Sarajeva. Oni su zaustavljeni u Banjaluci, a droga je pronađena u pasatu koji su vozili. Smještena je bila u posebno napravljenom spremniku iza zadnjeg sjedišta automobila”, objavili su mediji. Mediji su izvijestili i da je “osim Mandića i Samardžića, u februaru privedena i Irena Mandić”
“Osim droge, u pretresima u ovoj akciji pronađena i privremeno oduzeta puška M-48 sa 369 komada municije cal. 7,9 mm”, saopšteno je iz SIPA.

Kancerogeni uticaj na Univerzitet
Nešić, Glavaš i Lučić “drmaju” i Univerzitetom Istočno Sarajevo, u čijoj upravi se nalazi Lučić.

Tamo su uposlili Lučićevu svastiku Violetu Pržulj Ruljić, ali i jednog od Nešićevih bandidosa - Srđana Lazića.

Za “specijal” je uposlenje Srđana Vučinića, koji je “završio” geografiju, na poziciju “stručnog saradnika u nastavi” na Mašinskom fakultetu, u aprilu ove godine.

Vučinić, privatni geograf kriminalnog trojca Nešić-Glavaš-Lučić, dobio je prednost nad diplomiranim inženjerima Mašinskog fakulteta, koji su ga završili sa najvišim ocjenama.Džaba su učili kada nisu pripadnici Bande.

Glavaš i Lučić su do prije par godina vodili studentske organizacije Univerziteta Istočno Novo Sarajevo, a sada ih kontrolišu. Svojim”radom” razaraju taj Univerzitet. 
I za kraj ovog dijela, Glavašev brat Dejan je diler, hapšen nekoliko puta, a zbog tog prljavog posla ležao je, svojevremeno, u zatvoru “Spuž” u Crnoj Gori. (nastaviće se)

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb