ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Drumski razbojnici Glavaš i Nešić

romanijapres | 23 Avgust, 2018 07:47

Nažalost, budala ima svuda. To nije privilegija nijednog naroda da su mu na vlasti glupaci.

Prvi od njih Aleksandar Glavaš političkom trgovinom i kupovinom glasova zauzeo mjesto predsjednika skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo predstavljajući se kao mladi kadar DNS-a koji će donijeti ekonomski boljitak, izgradnju i prosperitet. Jedino što je donio su odluke da kupi sebi novo službeno vozilo i to iz kreditnog zaduženja opštine i da gradi sebi stanove u Lukavici. Sem toga odlučio je da organizuje i događaj praktično ukrade ideju Konferencije beba, koji je glupo nazvao Parada ponosa iako se zna da je to ime rezervisano za LGBT populaciju.

Sebi pokušava pripisati zasluge za izgradnju Lukavice i sve pozitivno, iako to nema veze sa realnošću, ali lijepo se kititi tuđim perjem.

Drugi je Nenad Nešić, poznat po tome što je ničim izazvan postao v.d. direktor JP Putevi RS i za kratko vrijeme napravio haos u firmi i od firme koja nikada gore nije poslovala i koja ugrožava vitalne funkcije Republike zbog moguće blokade zimskog održavanja regionalnih puteva zbog brojnih nezakonitih radnji koje je napravio Nešić, a kojima se intenzivno bavi policija, tužilaštvo i sudovi.

Ono što ovaj dvojac intenzivno radi na terenu je kupovina glasova na različite načine. Davanjem ili nuđenjem novca, ili poklona za glas, predizbornim asfaltiranjem državnim novcem privatnih posjeda što je na kraju prekinula policija i saslušavala više od 15 lica jer je sve rađeno protivzakonito i kriminalno.

U mračnim vremenima ravnodušnost je jedan od najvećih grijehova. Svi ste svjedoci koliko se i na koji način pravda izvrgava ruglu, na najperfidniji i najočitiji način i kako se država bez moralne osnove, bez pravde i pravednosti, lako preobražava u državu kriminala i korupcije.

Njihovi politički stavovi i sistem vrijednosti koji oni promovišu i zastupaju su vrlo jednostavni: valjanje u blatu i promocija političke močvare, bez ijednog pametnog i stručnog čovjeka, nesavjestan i nepošten rad, podmitljivost, reketiranje, bez stava i ideje o bilo čemu osim o ličnom bogaćenju i bahaćenju na svakom koraku.

Kako drugačije nazvati sasipanje miliona maraka u bespotrebne kružne tokove po malim ruralnim mjestima kojima je sve drugo potrebno sem toga. Ljudi nemaju prevoz za djecu do škola, neredovno i zimsko i ljetno održavanje puteva, nemaju posao, zdravstvenu zaštitu, podsticaj za poljoprivredu, ali im Glavaš #isto kradi i Nešo „kružnica“ prave kružne tokova što predstavlja vrijeđanje zdravog razuma, ali i zloupotrebu javnih resursa za ličnu promociju i ubrazanje iseljavanja stanovništva.

Sada ova dvojica drumskih razbojnika kao najgori primjeri, žele da vladaju i nadaju se što je manje naroda, oni će imati više glasača. Što država bude manja, on će više krasti. I narod će ih voljeti koliko i vajdu od njih.

Stalno se hvale novim članovima,  a učlanjuju samo lopove slične njima. Davno je Dobrica Ćosić govorio: „Sva će ti poštena deca izginuti, a kad nastupi mir, samo će lopovi zemljom da gaze“. Ima li boljeg primjera od Aleksandra Glavaša koji u dvadesetim vozi najnoviji model audija od 70 hiljada maraka bez dana radnog staža?! I Nešića koji se javno hvali da je najbogatiji na regiji, a ima milionske dugove!

Ali lopove u lopovskoj državi ne smiješ zvati lopovom da te ne bi tužio, već kontroverznim biznismenima.

Stalno smo u prilici da čujemo od komšija, na pijaci, na ulici, u salama povik: „Eh da nam je Dušanov zakonik sada na snazi...“ kada su lopovi kažnjavani odsijecanjem lopovske ruke, protjerivanjem iz grada i države itd.

Uvijek će biti pokvarenih svinja. Čudovišta su oni koji stoje i gledaju. E pa dragi građani, u modernom vremenu demokratije za početak uzmite olovke u ruke 7. Oktobra i kaznite ovakve pojave u politici i zaokružite druge, dokazane ljude u privredi i politici.

Ako želite da sačuvate dostojanstvo vas i vaše djece koja će vas se stidjeti ako nas ovakvi budu predstavljali smognite snage i mijenjajte odluke i oslobađajte se zabluda!

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb