ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Studenti Istočno Sarajevo

romanijapres | 03 Septembar, 2018 17:59

Poštovani mediji,
obraćamo se anonimno zbog straha i odmazde koja bi se sprovela nad nama u slučaju otkrivanja identiteta. Ali, vrlo brzo ćemo izaći javno sa svim podacima i marifetlucima koji se dešavaju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.
Naime, prije tri dana Unija studenata Republike Srpske je izašla sa inicijativom da se objave diplome funkcionera i zvaničnika koji su preko noći stekli akademske titule . Ideja je dobra i korisna, ali se iza nje kriju najprljavije i najgnusnije radnje čiji je cilj izborna kampanja i unutarstranački rat koji se vodi na području Istočnog Sarajeva.
Grupa na čelu sa Aleksandrom Glavašom i Mladenom Lučićem , istaknutim članovima DNSa već duže vrijeme vode bespoštedni stranački rat,ali ne protiv SDSa ili SNSDa već protiv drugih članova DNSa. S obzirom da je ovaj dvojac vedri i oblači na Univerzitetu već nekoliko godina i da ne prezaju ni od prijetnji i ucjena prema bilo kome ko im se suprotstavi potpisnici ovog teksta žele da anonimnim putem ukažu šta se sve dešava na našem Univerzitetu.
Unija studenata Republike Srpske je sada postala sredstvo obračuna sa svakim ko se nadje na putu Nešiću i kompaniji.
Jasno je svima da nije prošlo ni dva dana kako je Unija studenata objavila poziv javnosti da dostavi spiskove ljudi sa sumnjivim diplomama,a da su se na spisku našli pojedini funkcioneri koji su prijetnja ovom, kako ih narod zove, "putarskom klanu" na čijem je čelu Nenad Nešić , a  tu su još Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić. Cilj nije bio da se unaprijedi visoko obrazovanje i da se javnost informiše već je cilj diskreditacije "kontra struje"  na listi DNSa čiji je nosilac mladjahni ,ali vrlo bogati Aleksandar Glavaš.
Želimo da upozorimo javnost da je studentska organizacija zloupotrebljena od strane DNS-ovog podmlatka i da nemaju nikakav legitimitet za ove radnje.
Zato postavljamo sledeće pitanja:
1. MUP-u Republike Srpske: Zašto ne istražite odakle toliko bogatstvo kod tek svršenih studenata Glavaša i Lučića?
                                               Zašto ne spriječite reket koji spovode Nešić, Lučić i Glavaš prema putarskim preduzećima?
2. Marku Paviću: Je li ovo politika DNS-a, da se promoviše kriminal i korupcija kod Vaših članova i da podržavate mlade koji su se preko noći obogatili?
3. Nenadu Nešiću: Kada ste Vi završili fakultet i da li imate ijednog kolegu sa fakulteta;
4. Uniji studenata: Kada ste tako "hrabri" zašto ne objavite ko je iz vrha SNSD-a završio fakultet preko noći i zašto ne objavite sve mejlove?
Vrlo brzo objavljujemo "Dosijee" pomenutog trojca, kako su se obogatili i šta sve posjeduju.
Riječ je riječ.
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb