ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Kako Nenad Nešić vidi patriotizam?

romanijapres | 23 Septembar, 2018 21:23

Nenad Nešić kandidat DNS-a za parlament BiH kao nosilac liste sam sebe vidi kao velikog gazdu, a otkako je u politici i velikog patriotu. Sam za sebe kaže da je Srbin sa velikim s. Diči se razvojem republike i istoka i voli da se poredi sa Milankom Renovicom i svim prije i poslije njega. Više se i ne poredi sada otvoreno govori da je najbolji, najveći, ali i najbogatiji. Da li je sve kako gospodin Nešić tvrdi?

Činjenice su malo drugačije. Nenad Nešić je savremeni robovlasnik, drži robinje u vidu radnica N marketa koje stalno kinji, šikanira, izmišlja im dugove, odbija im od plata, prepravlja rokove proizvoda, praktično vrši mobing na sve načine.

Isplaćuje minimalac, često mijenja radnice, ostane im dužan po nekoliko plata na ime navodnog manjka (duga), i tako se bogati na leđima jadnih radnica koje su se na kraju i pobunile u marketima u Foči.

Nešić je jedan od pikova Pavića iz Istočnog Sarajeva, predstavlja se bitnim u regiji, premda je riječ o najobičnijem hohštapleru i kriminalcu, čiji je jedini cilj laka i brza zarada, pljačkom državnih resursa. I otvoreno nasilje nad radnicima njegovih poluileganih firmi, o čemu su mediji široko izvijestili, ali Pavić nije preduzeo ništa u vezi sa Nešićem.

Nešićeva mjera patriotizma – ako si patriota plati državi dugove!

Nenad Nešić je sa samo dvije firme napravio štetu od cca 1,2 miliona KM: To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, a „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

Ne kradi, kaže osma Božija zapovijest.

Poruku osme Božije zapovijesti u veoma oštar stav, koji je odaslao vođama naroda, vladika Nikolaj Velimirović objavio je u svom čuvenom tekstu "Ne kradi državu". Gledajući kako srpski političari uoči Drugog svjetskog rata "krčme" narodna i državna dobra za svoju ličnu korist progovorio je ljutito i silno:

Ne kradi državu, jer je skupo plaćena. Braća tvoja izginula su u ratovima braneći državu. Oni su položili svoje živote za državu - kako se ti usuđuješ krasti i potkradati tu preskupu tekovinu? Ova je država i njihova koliko i tvoja, i više je njihova, jer su je platili više od tebe; više su uložili u nju nego ti. Ja kažem: država je svojina i onih koji leže u grobovima koliko i onih koji igraju po salonima i još više. Ko dakle krade državu, maroder je isto kao i onaj ko pljačka mrtve. Jer i jedni i drugi udaraju na svojinu mrtvih.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb