ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Dileri rade na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu?!

romanijapres | 27 Septembar, 2018 16:42

Izvor: SrpskaCafe

 Broj zaposlenog nenastavnog kadra na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu rapidno je povećan od kako je na čelo Univerziteta zasjeo Stevo Pašalić, a kako saznaje portal SrpskaCafe, uglavnom je riječ o kadrovima DNS-a.

– Rektor Pašalić je otvoreno stao pod skute šefa sarajevsko-romanijskog DNS-a Nenada Nešića i njegovih poslušnika Aleksandra Glavaša i Mladena Lučića, takođe istaknutim DNS-ovcima iz pomenutog kraja – kaže izvor našeg portala sa Univerziteta koji je iz razumljivih razloga insistirao na anonimnosti.

 Ustanova, dodaje naš izvor, koja treba da iznjedruje akademske kadrove postala je utočište za ljude sumnjive prošlosti.

– Nakon što je poslije protekcije šefa poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH Staše Košarca na Univerzitetu kao vozač svojevremeno počeo da radi Srpko Damjanović koji je prije desetak godina bio u pritvoru zbog sumnje da je bio dio ekipe optuživane za krađu automobila, na Univerzitetu je posao dobio još jedan iz ekipe momaka sumnjive biografije Srđan Lazić. On je prije dvije godine zajedno sa Bojanom Simićem hapšen zbog sumnje da je preprodavao marihuanu – ističe naš sagovornik.

Istovremeno, dodaje, Pašalić radi sve što od njega zatraži trojac Nešić-Glavaš-Lučić.

– Oni su mu obećali da će poslije izbora da zasjedne u fotelju ministra prosvjete i kulture RS i zbog toga ih slijepo sluša. Najveći problem je što se istovremeno sa povećanjem broja zaposlenih rapidno smanjuje broj studenata na ovom Univerzitetu. Broj studenata je gotovo prepolovljen i uprkos tome što je smanjenje broja studenata trend na javnim Univerzitetima sigurno je da dio odgovornosti leži i na rektoru – kaže naš izvor.

On dodaje da je na Univerzitetu angažovan otac Mladena Lučića, ali i njegova svastika.

– Prije godinu dana, tačnije krajem avgusta prošle godine, Lučiću je zapaljen automobil pred zgradom u kojoj živi. Policija još nije pronašla počinioca, a javnost ne zna nikakve detalje iz istrage, niti motive zbog kojih je zapaljen automobil, ali zna se da se automobili mnogo rjeđe pale čestitim ljudima, nego onima koji su umiješani u sumnjive poslove – kaže naš sagovornik.

Kontaktirali smo i samog Pašalića, koji je trenutno na poslovnom sastanku, te ćemo njegov stav prenijeti naknadno.

Darko Momić

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb