ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

Aleksandar Glavaš priziva nuklearni otpad na Romaniji?!

romanijapres | 07 Oktobar, 2019 21:49

Tzv. narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske ispred DNS-a, Aleksandar Glavaš je tokom zasjedanja skupštine zatražio formiranje regionalne deponije na Sarajevsko romanijskoj regiji, jer kako je istakao ista ne postoji, a navodno je potrebna kako bi se moglo odlagati više otpada. Nije rekao kakvog otpada i odakle sada odjednom potreba za skladištenjem novog otpada!!!

Sigurno je jedno. Glavaš ovo nije rekao tek tako i iza svega sigurno postoji plan i ideja da se na sarajevsko romanijskoj regiji izgradi veća regionalna deponija na kojoj bi se skladištilo sve i svašta, a nije isključeno ni nuklearni otpad sa Trgovske gore iz Hrvatske zbog čega postoji otpor javnosti i veliki spor između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Uzevši u obzir nejasno porijeklo bogatstva poslanika Glavaša za koga se pretpostavlja da je došao kriminalnim putem preprodajući i ucjenjujući putare i na raznorazne druge načine, kao ni način na koji je postao narodni poslanik, nije isključeno da već postoji prijedlog, ili razrađena šema kako da razriješi problem Hrvatskoj u vezi nuklearnog otpada i isti uskladišti na teritoriji sarajevsko romanijske regije, jer njegova firma se bavi prevozom roba i ima skladišta u Hrvatskoj i njenim lukama, te organizovan transport. Cifre u ovim poslovima su višemilionske a Glavaša samo to zanima i spreman je da žrtvuje narod Romanije da se dokopa novih miliona, jer valja finansirati nove milionske kampanje i opstanak na surovoj političkoj sceni i raskalašan, bahat život, a izlazak iz vladajuće koalicije je sve bliži.

Evropa i velike kompanije imaju ogroman problem skladištenja nuklearnog otpada, koga je sve više, a njegovo propisno skladištenje košta milionske cifre i zato se izbjegava područje Evrope i ide se na periferiju i tu na scenu stupaju likovi poput braće Bing u koje spada i Glavaš koji su spremni da za manje iznose odrade takve poslove, a kao što poslanik reče Romanija je ogroman prostor i zašto se ne bi izgradila velika regionalna deponija za odlaganje novog otpada!

Stoga, dragi Romanijci nemojte da se probudite iznenađeni ako ste svojim glasom doprinjeli da vas ovaj vaš narodni poslanik usreći skladištenjem nuklearnog otpada na vašoj Romaniji, jer ne zaboravite da vam je prije izbora obećao da će biti bolje kad bude izabran. Njemu će biti bolje, a narodu je već gore. On na tome kao što vidite iz njegovih prijedloga već ima ideje kako da mu bude bolje uz nove milione, nebitno na koji način. Da li će narod uskoro skupo platiti prodaju glasova, ostaje da se vidi u skorijoj budućnosti.

Odgovorno prema resursima. Ljudi znaju kako!

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb