ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

SLOVENAČKO SRBOVANJE U SARAJEVU

romanijapres | 25 Jul, 2012 08:45

Sarajevo 25. 07. 2012

PRESS RS

Ratna zona - Masovna tuča navijača u centru Sarajeva

Slovenci skandirali „nož, žica, Srebrenica“

Centar Sarajeva juče je ličio na ratnu zonu zbog masovne tuče navijača Maribora „viola“ i navijača Željezničara u kojoj su povređena dva policajca i jedan navijač, porazbijani mnogi izlozi i inventar više kafića i oštećen jedan policijski automobil.

POPRIŠTE Svedoci tvrde da su Slovenci započeli gužvu
Sukob se dogodio kod katedrale u Štrosmajerovoj ulici u centru grada. Prema tvrdnjama očevidaca, sukob je započela grupa od oko 30 navijača Maribora koji su automobilima stigli u BiH. Svedoci kažu da su Slovenci počeli da provociraju domaćine povicima: „Slobodan Milošević" i „nož, žica, Srebrenica", da bi nedugo potom napali grupu mladića koji su prolazili pokraj njih.
Ubrzo je došlo do opšte tuče, koja se zatim pretvorila u pravi ulični rat između više desetina navijača. Korišćeni su bokseri i drugo oružje, a po ulici su letele flaše, čaše, pepeljare, stolice i drugi dostupni predmeti iz bašta kafića. Policajci su odmah reagovali i za nekoliko minuta saterali gostujuće navijače u „Stakleni grad", posle čega se situacija smirila.
Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, kaže za Press RS da su u tuči povređena dva policajca i jedan navijač.
- Jedan policajac zadobio je lake povrede, a drugom je polomljen prst. Lakše je povređen i jedan navijač Maribora, a policijskom vozilu je razbijena šoferšajbna. Neredi su brzo stavljeni pod kontrolu, a navijači Maribora su u policijskoj pratnji sprovedeni na stadion „Koševo". Niko još nije uhapšen, ali se intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja - rekao je Nefić.
Učesnici sukoba imali su različito viđenje događaja. Jedan navijač Maribora tvrdi da su oni bili napadnuti i da su uzvratili.
- Sve je to deo igre. Gledamo fudbal, navijamo, pa se tučemo. Ništa novo - rekao je član „Viole", navodeći da u Sarajevo tek treba da stignu navijači koji su organizovano krenuli iz Slovenije.
Građani Sarajeva smatraju da je policija trebalo da „pusti raju da prebije Slovence".
- Ovo je skandalozno! Policija je zaslužila platu od 20 feninga. Trebali su pustiti da ih raja prebije, a ne da ih štite. Došli su nam ovde da nas vređaju i ruše grad - ljutito je vikao jedan Sarajlija.
Amaterski snimci ubrzo su preplavili internet portale. Vide se brutalni udarci stolicom, bokserima, međusobno pesničenje i šutiranje. Posebno se izdvaja snimak na kome se vidi kako policajac šutira jednog izgrednika, pri čemu mu iz futrole ispada pištolj i udara o asfalt. Srećom, nije opalio, a policajac ga je brzo podigao zabrinuto se osvrćući oko sebe.

O. M.

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb