ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

NAČELNIK OPET LAŽE

romanijapres | 17 Februar, 2012 12:20

Паралелна стварност на Палама: Је ли добро како начелник тврди

Вођени данашњом изјавом Слободана Савића, начелника општине Пале, да је ситуација у овој општини редовна што се тиче снадбијевања животним намирницама, водом и електричном енергијом, екипа ФРОНТАЛ-а провјерила је тачност навода. И већ као по обичају увјерили се да начелник Савић не говори истину.

Пише Радован Паповић

У изјави за СРНА Савић је рекао како је стање у Палама много боље него јуче, снабдијевање водом и струјом уредно, снабдјевеност намирницама такође,

Једино тачно у његовим наводима је да општина нема проблема са снадбијевањем електричном енергијом, јер град и сва села су укључена на мрежу. Ипак, из „Електродистрибуције Пале“ саопштили су да је повећана потрошња електричне енергије и апеловали на рационалнију потрошњу.

Истовремено, само центар Пала има редовно снадбијевање водом иако и у појединим дијеловима града притисак воде је јако слаб. Друга висинска зона ни већина приградских насеља прикључена на градски водовод, данас немају воде.

Врхунац приче је снадбијевање животним намирницама за које Савић тврди да је редовно. Али, већина Паљана која се ових дана нашла у потреби да обави куповину животних намирница присјетила се ратних година и опште несташнице. У ТЦ „Бартула“, „Том“ и „Оногошт“ већ три дана нема хљеба, који се може купити искључиво у пекарама до којих води тежак и скоро непроходан пут.

У трговинама се не може купити ни млијеко које се већ данима не доставља у Пале, као ни јаја ни брашно. Посматрајући празне рафове паљанских трговина и суве славине у нашим домовима, питамо се гдје то живи начелник Слободан Савић. Или поменути народни представник живи негдје гдје има и воде и хљеба или обмањује јавност. Шта год било у питању, само становници Пала знају како проводе хладне зимске дане.

Истовремено, јутрос је на Јахорини пронађено беживотно тијело 24-огодишњег Словенца који је пронађен у снијегу поред стазе. Дан након што је руководство ОЦ „Јахорина“ у вријеме великих наноса, вјетра и неуређених стаза одлучило отворити планинску љепотицу, страдао је први живот.

Зашто је Јахорина отворена када су путеви били завејани, вишеметарски намети на сваком кораку, вертикални транспорт опасан а стазе неуређене. Јесу ли новчанице у џеповима јахоринских моћника вредније од живота овога младића?


Тренуно у Палама не пада снијег, али дува снажан вјетар. Тренутна температура је -12Ц, висина снијежног покривача је 95ЦМ а градске улице једва проходне.


Извор: Фронтал.СРБ    

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb