ROMANIJAPRES, 1

SVE NA ČISTINU

STANJE U ŠUMAMA REPUBLIKE SRPSKE

romanijapres | 12 Jun, 2012 07:29

Banjaluka 12. 06. 2012

PRESS RS

SEDNICA VLADE SRPSKE O STANJU U ŠUMARSTVU

„Šume RS“ na ivici katastrofe

Vlada Republike Srpske raspravljaće danas o stanju u „Šumama Srpske“, koje je, blago rečeno, katastrofalno. Na tapetu Džombićevog kabineta biće i rukovodstvo „Šuma RS“, koje panično frizira poslovne izveštaje kako bi prikrilo očajno stanje u ovom javnom preduzeću.

Izvor Pressa RS iz „Šuma RS" kaže da javno preduzeće iz dana u dan tone u sve veću dubiozu i da najveću odgovornost za to snosi generalni direktor Srđan Ljubojević. On je, objašnjava naš sagovornik, imenovan za direktora u julu prošle godine, ali od tada nije uradio ništa osim što je oterao kadrove lojalne njegovom prethodniku Neđi Iliću i u upravu doveo poslušnike i partijske kolege iz Socijalističke partije.

Provereni kadrovi

On kaže da je Ljubojević među prvima u „Šume RS" doveo Ratka Bilića iz Dervente i postavio ga na mesto rukovodioca u službi nabavki.

Kršić: Odmah proveriti poslovanje

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini i predsednik odbora za privredu Mladen Kršić kaže da je stanje u šumarstvu katastrofalno i poziva glavnog revizora Boška Čeku da uradi reviziju poslovanja preduzeća „Šume RS".
- Posle nove tematske sednice ponovo ćemo čuti obećanja da će se stanje popraviti, a apsolutno niko ništa ne radi. Kozmetičkim promenama i smenama nekolicine pojedinaca ništa se neće postići. Što je još gore, ti smenjeni ljudi su samo sklonjeni u stranu, a i dalje vuku sve konce u tim gazdinstvima i prikrivaju svoje nezakonite radnje - kaže Kršić.
- Bilić je rođeni brat bivšeg ministra odbrane RS i nekadašnjeg visokog funkcionera SP-a Slobodana Bilića. Pored Bilića, Ljubojević je za šefa banjalučke direkcije „Šuma RS", umesto ilićevca Zorana Stojičića imenovao bivšeg poslanika socijalista iz Teslića Žarka Jovičića. Jedno vreme mu je savetnik bio Savo Došlo, socijalista sa Romanije, ali je nedavno između njih došlo do svađe i Došlo je odleteo iz savetničke fotelje. Ljubojević je za novog savetnika imenovao predsednika OO SP u Palama Borislava Lazića - kaže naš sagovornik.
Ljubojević je za internog kontrola postavio Žarka Kozomaru, mlađeg brata bivšeg pomoćnika ministra za šumarstvo Ranka Kozomare
- Kozomari je obećao mesto šefa kontrole, na kojem je sada bivši pomoćnik generalnog direktora i bivši PDP-ovac, a sada kadar DNS-a Stojko Blagojević. Ranko Kozomara je i posle smene s mesta pomoćnika ministra zadržao uticaj u šumarstvu i sada mu se smeši fotelja direktora Agencije za šume. Pošto je i ranije dobro sarađivao s Ljubojevićem, nema sumnje da će „saradnju" nastaviti - uverava naš sagovornik.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju PRESS-a

Darko Momić

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb